onsdag 22 december 2010

I made it!


I går var min älskade mamma här och åt middag med oss.
Då passade vi på att baka, äntligen!






mmmm snart får vi smaka.


Så, jag lyckades!
Tods dagisfröknar får varsin burk till jul.

Receptet hittade jag hos den fina bloggen matplatsen.

Supergoda saffransbiscotti

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker eller pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med sötmandeln och vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker eller pärlsocker.

Grädda längderna i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor. Torka sedan skorporna i mitten av ugnen i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten med skorporna stå kvar i ugnen på eftervärme för att torka över natten.




Såg det även senare i går kväll hos härliga katta. Hon paketerade sina väldigt fint! Kanske nått för nästa plåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar